https://www.v-k.nl/nieuws/_382_n___NL
28 jan 2014

Donderdag 23 januari zag de Huizermaatweg in Huizen er, ter hoogte van het busstation, heel feestelijk uit. De drie woongebouwen van de Alliantie, verpakt in één grote blauwe strik, zijn ‘uitgepakt’ .Wethouder Tijhaar en bewoners Raymon Schipper en Ilse Hensbergen gingen de uitdaging aan om de enorme strik door te knippen.

De 3Maten bestaat uit één woongebouw voor 55+’ers en twee woongebouwen voor jongeren tot 30 jaar. Sinds de oplevering afgelopen najaar wonen Schipper en Hensbergen allebei in een woning in een van de jongerentorens. Zij richtten een Facebook pagina op, waarmee de bewoners al contact onderhielden voordat zij buren waren. 'Gezamenlijk een stukadoor regelen of een vraag stellen aan de Alliantie ging zo heel gemakkelijk. Nu we hier ook daadwerkelijk wonen, kennen we elkaar al een beetje en is het al snel gezellig', aldus Raymon Schipper.

Namens de Alliantie vertelde Corrine Veldhuis na afloop In Grand Café 't Heertje enorm trots te zijn op dit project: ‘Met de bouw van deze drie woongebouwen zijn 92 extra huurwoningen gecreëerd in het sociale huursegment. De seniorenwoningen zijn bewoond door Huizers die een eengezinswoning in de sociale huur achterlieten. Woningen die zo vrijkwamen voor jonge gezinnen. Jonge Huizers zijn in dit project gestart in een ruim appartement met geweldig uitzicht.’

De drie gebouwen zijn zeer duurzaam gebouwd, met een sedumdak op de parkeergarage, een warmteterugwinsysteem in de woningen en zonnepanelen op het dak van de woongebouwen. Aannemer Vreeswijk & Koebrugge bouwde de woongebouwen in opdracht van de Alliantie. Het ontwerp kwam van Roy Gelders Architekten.

14 sep 2013
de-arcade-van-huizen